Tenniksestä on puhuttu jo vuosikymmeniä, että se on vedonlyöjillä kaikkein parhaiten tasapainoitettu, joten ns. “edgen” löytäminen on lajissa erittäin vaikeata. Näin ainakin ollaan kuviteltu, mutta todellisuus saattaa olla ihan jotain muuta. Ammattimainen vedonlyöjä tarvitsee menestyäkseen muutakin, kuin pelkkiin tilastoihin nojautuvaa pohdiskelua, sillä parhaimmillaan vedonlyöntikin osaa olla jopa taiteeseen verrattavaa improvisaatiota.

Oletko kenties koskaan ajatellut, että vetoosi saattavat vaikuttaa tekijät kuten: kilpailijoiden matkustusaika pelipaikalle (mahdolliset jet-lag ongelmat, majoittuminen jne.), sääolosuhteet, heidän historiansa massa/nurmikentillä, sekä jopa paikallisen pelipaikan ilmankosteus. Nämä kaikki ovat muuttujia, joita kovimmat ammattilaiset seuraavat, ennen vetojen asettamista. Toki lopulta näitä verrataan ja pohditaan tilastojen kautta, mutta ne toimivat eräänlaisena pohjana päätöksille, kun puhutaan ammattimaisesta vedonlyönnistä. On sanomattakin selvää, että ammattimainen vedonlyöjä elää ja hengittää pelkästään vetovoittojensa kautta, joten he eivät voi jättää mitään sattuman varaan.

Maksimipanoksesi saa olla vain 5 % pelikassastasi

Ja tämäkin on yleensä aivan liian suuri panos. Mikäli pelikassasi on esim. 100€, tulisi sinun panostaa 1-5e panoksilla single-pelikohteita. Tämä saattaa kuulostaa hullulta, mutta varsinkin tenniksessä varianssit ovat niin suuria, että vääjäämätön konkurssi on edessä, mikäli päätät sijoittaa kaikki munasi samaan koriin, liian useasti. Panostuksen kuuluisi perustua Kellyn-kaavaan, josta löydät lisätietoja esimerkiksi Googlen avulla. Kellyn-jakajalla pystyt vertaamaan laskemaasi ylikerrointa, jonka jälkeen matemaattinen kaava ilmoittaa sinulle panoksesi koon. Ammattilaiset pelaavat yleensä vielä hieman pienemmillä panoksilla, mitä viitearvot näyttävät. Tällä vältetään pelikassan nopea hupeneminen, mikäli kuiva jakso sattuu kohdallesi. Kuiviin jaksoihin kannattaa etenkin Tenniksen parissa tottua, sillä kuten jo edellä mainittiin, se on erittäin herkkä varianssille.

Pelikassan hallinta tennistä pelatessa on kaiken a ja o. Tämän jälkeen sinun tulee oppia luonnollisesti laskemaan kertoimesi erittäin tarkkaan ja ainoa keino millä pystyt vedonvälittäjät pitkässä juoksussa voittamaan, on yksinkertaisesti tehdä enemmän töitä, kuin heidän laskijansa. Tämä voi tuottaa jopa unettomia öitä, kun pyrit etsimään seuraavan päivän kilpailulle jonkinlaista etulyöntiasemaa, selvittämällä pelaajien taustoja, vallitsevia sääolosuhteita, sekä joissain harvinaisissa tapauksissa jopa sopupelien mahdollisuuksia. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että netticasinoilla – joita löydät muun muassa kolikkopelikekkerit-sivustolta – saattaa olla käytössään useiden kymmenien ihmisten tiimi, jonka päivittäistä työtä on etsiä näitä tietoja ennen sinua, jotta he pystyvät muokkaamaan kertoimiaan paremmin vastaamaan todellisuutta.

Tennis Suomessa

Sitten Jarkko Niemisen ja Henri Kontisen, suomalainen tennismaailma ei kauheasti ole menestyksellä juhlinut. Ensin mainittu, Jarkko Nieminen on ylivoimaisesti Suomen menestynein tennispelaaja, sillä hän on yltänyt arvostetulla maailmanlistalla jopa 20 parhaimman pelaajan joukkoon. Valitettavasti Niemiseltä jäi uupumaan Grand Slamin voitto, jota tennispelaajat, sekä lajia seuraavat fanit pitävät tenniksen suurimpana yksittäisenä pystinä.

Suomalainen tennis makaa kuitenkin hyvissä uomissa, sillä harjoituskeskuksia on avattu 2010-luvulla enemmän kuin koskaan ennen. Niemisen tärkeä kokemus on myös saatu valjastettua tulevaisuuden lupausten käyttöön, sillä miehellä on pyörimässä oma ns. “tennisakatemia” jossa nuoria pelaajia opastetaan lajin pariin jo hyvin nuoresta iästä lähtien. Maailmalla lajiosaaminen on kuitenkin niin paljon vielä maatamme edellä, että emme jaksa uskoa, että Suomesta saataisiin maailmanlistan top10 pelaajaa aivan seuraavan 10-20 vuoden aikana. Tämä on valitettava totuus, sillä laji ei ole lähellekään suurimpia mitä Suomesta löytyy, jonka vuoksi kiinnostavuus, sekä lajiin tulevat määrärahat ja tuet ovat huomattavasti pienempiä, kuin esimerkiksi jääkiekolla.

Maailman parhaimmat pelaajat

Maailman parhaiden pelaaja lista näyttää seuraavanlaiselta:

  1. Rafael Nadal
  2. Roger Federer
  3. Juan Martin Del Potro